Dziś kładę niebo do moich ust czyli Spaghetti Carbonara

 Lato to cudowny czas na piknikowanie, jedzenie na dworze, wypady w plenery i w ogóle to najlepszy czas a wszystko. Dziś świat uraczył mnie ...

 Lato to cudowny czas na piknikowanie, jedzenie na dworze, wypady w plenery i w ogóle to najlepszy czas a wszystko.

Dziś świat uraczył mnie jedną z najpyszniejszych potraw jakie ostatnio jadłam.


Przepis jest prosty, weź wiązkę makaronu spaghetti, ugotuj al dente czy jak wolisz. Na patelni podsmaż wędzony boczek z czosnkiem, wrzuć do tego garść startego żółtego sera. Wrzuć ugotowany makaron i wbij jajka. Nie smaż tych jaj, lecz pozwól ściąć się pod wpływem gorąca makaronu i reszty. Posyp zieloną pietruszką.







Weź kielich wina białego lub czerwonego, podążaj za jego smakiem i rozkoszuj się.


Jeśli potrzebujesz dokładnych ilości produktów to proszę:

150 g makaronu spaghetti

2 ząbki czosnku

100 g boczku wędzonego

natka pietruszki (mały pęczek)

2 jajka

30-40 g startego żółtego sera

sól i pieprz do smaku


Zaproś gości do ogrodu, parku, na łąkę lub do lasu.




I baw się smakiem, latem, ciepłem i tym wszystkim cudownym co lato niesie ze sobą.

PS. Nowe koce piknikowe jutro wjadą do sklepu :)




You Might Also Like

0 comments